52.From the poster,we can know that the movie lasts B . A.60minutes B.90minutes C.100minutes D.120minutes
53.John likes this movie because of A . A.the different kinds of animals B.the funny actors C.the sweet voice D.the beautiful music
54.It cost Nancy and her son B to watch the movie. A.﹩75 B.﹩90 C.﹩100 D.﹩120
55、According to the poster,the movie most probably tells a D story. A.frightening B.sad C.true D.funny.
【分析】本文是一篇广告类短文,主要介绍了一部动画片电影《疯狂动物城》.从大象到小老鼠,每个动物在迪斯尼的动物城生活的很幸福,《疯狂动物城》这部动画片的语言是英语,播放时间是一个半小时,票价在上班日的时候是50美元,6岁以下的孩子是25美元,周末的时候60美元,6岁以下的孩子是30美元.还有约翰,大卫,南希对动画电影的评价.
【解答】51.C.细节理解题.根据\:English\可知这部动画片的语言是英语,故选C.
52.B.细节理解题.根据\:1Hour and 30Minutes\可知这部动画片的播放时间是90分钟,故选B.
第31页(共46页)
53.A.细节理解题.根据\.\可知约翰喜欢这部动画片的主要原因是有很多动物,故选A.
54.B.细节理解题.根据\﹣year﹣old son last Sunday afternoon.\以及\﹣﹣﹣﹩60﹩30 (children under 6)\可知南希和5岁的孩子在周末去看动画片需要花费90美元.故选B.
55.D.细节理解题.根据\,but this one is surprisingly funny\可知这部动画片很有趣.故选D.
【点评】首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
56.(10分)A Bite of China
Are you an eatin g﹣lover?Do you want to eat every delicious food in the world?Then do you watch the popular program A Bite of China?It's a TV program on Chinese delicious food which has been produced by CCTV.Is there any holiday that isn't celebrated with special festival food?Here are several traditional Chinese foods: Noodles are a symbol of long life in Chinese culture.They are as much a part of Chinese birthday celebration as a birthday cake with its candles lit in many western countries.Since noodles mean long life,it is considered very unlucky to cut it off Although westerners sometimes may be very sorry to see fish lying on the plate,in China a whole fish is a symbol of richness.In fact,at a party it is a tradition to serve the whole fish last,pointed towards the most valued guest.Fish also has a special meaning because the Chinese word for fish,yu,sounds like the word for richness or plenty,and it is believed that eating fish will help your wishes come true in the year to come.
A very popular dish during the Dragon Boat Festival is Zongzi.This tasty dish is made of rice dumplings with meat,peanuts or other delicious food in bamboo leaves.The tradition of Zongzi is meant to remind us of a great man,Qu Yuan in Chinese history.
56.A Bite of China is D .
第32页(共46页)
A.a magazine B.a newspaper C.a film D.a TV program
57.According to the passage,in traditional Chinese culture,people will eat B on their birthdays.
A.eggs B.noodles C.fish D.cakes
58.Fish has a special meaning in Chinese culture mainly because C . A.it is served last at a party B.it is pointed to the valued guest C.it sounds like the word yu in Chinese
D.it is so delicious that all Chinese people like it
59. A in the Dragon Boat Festival makes us think of Qu Yuan. A.Zongzi B.Meat C.Peanuts D.Dumpling
60.The article mainly talks about A . A.Chinese food B.Chinese history C.Chinese festival D.Chinese language.
【分析】文章大意:本题主要介绍了三种传统的中国食物:面条、鱼和粽子.面条是长寿的标志,鱼是富裕的象征;粽子是为了纪念屈原的. 【解答】56﹣60 DBCAA
56题答案:D 细节理解题.题意:《舌尖上的中国》是一个什么?A.a magazine杂志;B.a newspaper报纸;C.a film电影;D.a TV program电视节目.由第一段第二行第二句:It's a TV program on Chinese delicious food which has been produced by CCTV.可知这是一个电视节目的名称.故选D.
57题答案:B 推理判断题.第二段Noodles are a symbol of long life in Chinese
第33页(共46页)
culture,可知面条,长寿面,故选择B.
58题答案:C 细节题.根据第三段Fish also has a special meaning because the Chinese word for fish,yu,sounds like the word for richness or plenty,and it is believed that eating fish will help your wishes come true in the year to come.可知,中国人喜欢吃鱼是因为\鱼、余\同音:年年有余.故选C.
59题答案:A 细节理解题.题意:端午节的什么使我们想起屈原?A.Zongzi粽子;B.Meat肉;C.Peanuts花生;D.Dumpling饺子.根据短文最后一句话The tradition of Zongzi is meant to remind us of a great man,Qu Yuan in Chinese history.可知,吃粽子使人们想起屈原.故选A.
60题答案:A 主旨大意题.题意:本文主要谈论的是什么?A.Chinese food中国食物;B.Chinese history中国历史;C.Chinese festival中国节日;D.Chinese language中国语言.由第一段最后一句:Here are several traditional Chinese foods:可知本文主要讲述的是中国的食物.故选A.
【点评】本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
61.(10分)Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future?While express mail(快递) is a fast way to send your letters,there is another type of mail appearing in China as a new business﹣future mail.
\,a college student in Shanghai,tells one of the companies offering the service. Lin Xiaofan wrote the letter to her mother nearly a year earlier to express her love to her mother for next Mother's Day.
\this service makes people slow down and lets them understand the meaning of‘time'in another way,\Zheng Zhimin,manager at a\mail\.Zheng thinks\,friendship and love.
While\,some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before
第34页(共46页)
the letters arrive.
Zheng said customers are glad to sign a contract(签订合同) to make sure that they can be compensated if their letters are lost or damaged.
Most of the customers are college students and young white﹣collar(白领) workers.Psychologists (心理学家) said that young Chinese might have a new way to express their feelings through this service.Most people put their hopes and wishes in the letter so that they can experience the connection(联系)past and the present when they receive the letter.
61.\ C way to send your letter. A.fast B.old C.new D.cheap
62.The underlined word\ A in Chinese. A.赔偿 B.完成 C.送达 D.抛弃
63.The\ B . A.junior students B.college students C.young children D.blue﹣collar workers
64.The\ B . A.sign a contract
B.express our love and care C.forget friend ship
D.understand the meaning of\
第35页(共46页)
between the
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库2016年湖北省黄石市中考英语试卷(7)在线全文阅读。
相关推荐: