2018-2019年初中英语甘肃初三专题试卷测试试卷【9】含答
案考点及解析
班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________
题号 一 二 三 四 五 六 七 得分 注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上
评卷人 八 九 十 十一 总分 得 分 一、单项选择
1.It’s very hot these days. The temperature stays _____ 32℃. A.below
C.over 【答案】B 【解析】
试题分析:句意:这些天很热。温度保持在32度以上。below 在……下面;above 在……上面;over 覆盖,在……的垂直上方;under在……的下面。根据句意可知,这些天天气很热,所以温度应该在32度以上。above 常表示温度、水位等。故选B。 考点:考查介词。 评卷人 B.above D.under
得 分 二、完形填空
完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)
We have an English Corner in our classroom. Every morning many of my classmates come to the Corner. My teacher Miss Zhang comes here, too. At the corner, we all speak English. The Corner began last year. At first, there are ____students because many were ____to speak English. After several weeks, more and more students came here. At first, some students just ___to the other students. I was one of them. I was afraid to speak English. I thought someone would ____me, but I wanted to speak. I always spoke English in my heart. My teacher went on saying, “Don’t be afraid. Open your mouth.” I tried and tried to open my mouth. At last, I said, “Hello!” to the teacher. The teacher was very ____. She said “Hello!” to me at once. From ____on, I began to speak English. I work hard at English and I try my best ____more. I learn____my teacher and my classmates at the Corner. Now I can speak a little English. Every Sunday morning, I come to the corner ____. It’s a good ____ to speak English. Please come here. 2.
A.a lot of B.a few C.a little D.a bit of
3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.
A.excited
B.interested B.spoke B.laugh at B.interesting B.now B.of talk B.at B.often B.place
C.angry C.listened C.stop C.sad C.today C.to speak C.for C.early C.home
D.afraid D.came D.fit into D.afraid D.that D.telling D.from D.too D.school
A.talked A.help
A.happy A.then
A.saying A.to
A.late A.room
【答案】 2.B 3.D 4.C 5.B 6.A 7.A 8.C 9.D 10.C 11.B 【解析】
试题分析:短文叙述了作者的教室里有个英语角,它成立于去年。起初,那里只有几个学生,几周后越来越多的学生来到英语角。起初,作者怕有人嘲笑自己,但是老师一直鼓励他。从那以后作者开始努力说英语。现在能说一些英语了。
2.B形容词词组辨析及对语境的理解。句意:起初,那里只有几个学生。A. a lot of 许多,大量,可修饰可数名词复数也可修饰不可数名词;B. a few一些,几个,修饰可数名词复数;C. a little一点,少量,修饰不可数名词;D. a bit of一点,修饰不可数名词。故选B。 3.D考查形容词辨析及对语境的理解。句意:因为许多学生害怕说英语。A. excited兴奋的,激动的;B. interested感兴趣的;C. angry生气的;D. afraid害怕的。故选D。
4.C考查动词辨析及对语境的理解。句意:起初,一些学生只是听其他学生说。A. talked谈话;B. spoke说;C. listened听;D. came来。故选C。
5.B考查动词辨析及对语境的理解。句意:我想有人会嘲笑我,但是我想说。A. help帮助;B. laugh at嘲笑;C. stop停止;D. fit into(使)适合、适应。根据上文我害怕说英语,可推知应该选B。
6.A考查形容词辨析及对语境的理解。句意:老师非常开心。 A. happy开心的;B. interesting 有趣的;C. sad伤心的;D. afraid害怕的。根据语境可知选A。
7.A考查副词辨析及对语境的理解。句意:从那时起,我开始说英语。A. then那时,from
then on从那时起;B. now现在,from now on从现在起;C. today今天;D.that那个。故选A。 8.C考查非谓语动词用法及对语境的理解。句意:我努力学习英语并尽自己最大努力说的更多。try one’s best to do sth尽某人最大努力做某事;说某种语言用speak,故选C。 9.D考查固定词组及对语境的理解。句意:我在英语角向老师和同学学习。learn from向……学习。故选D。
10.C考查副词辨析及对语境的理解。 每个星期天早上,我都早早地到达英语角。A. late 晚,迟;B. often经常;C. early早地;D. too也。故选C。
11.B考查名词辨析及对语境的理解。这是一个说英语的好地方。A. room房间;B. place地方;C. home家;D. school学校。故选B。 考点:故事类阅读。 评卷人 得 分 三、阅读理解
MOVIE GUIDE THURSDAY 12.What kind of movie is Mr Bean?
Action movie. B. Cartoon. C. Comedy. D. Science fiction.
13.____ is most likely to be popular with children between 3 and 4 years old. A.Rush Hour
B.My life as McDull
C.Mr Bean
D.Harry Potter III
14.After I finished my supper at half past 7 on Thursday, I could choose to enjoy ____. A.Harry Potter III or Mr Bean B.Rush Hour or My life as Mc Dull C.Harry Potter III or Rush Hour D.My life as Mc Dull or Mr Bean 15.____ is the main character of Rush Hour. A.Jackie Chan
B.Rowan Atkinson
C.McDull
D.Harry Potter
16.You can see Harry Potter III at ____. A.3:00 pm
B.9:00 am
C.5:00 am
D.9:00 pm
【答案】31-35CBCAD 【解析】
12.根据文章内容Mr. Bean 11:00 19:00 Comedy Rowan Atkinson is a great actor. His movie Mr. Bean is coming. It’s very funny. Don’t miss it.可知答案为C 13.根据文章内容My Life as McDull 9:00 13:00 Cartoon
McDull is a little pig. He’s kind of silly but he’s very cute. Do you want to be happy with him? Be sure to see it!可知答案为B 14.根据表格内容可知答案为C
15.根据文章内容Action Movie Do you like Jackie Chan? Rush Hour is another movie of his. It’s so exciting. Come and have fun.可知答案为A
16.根据文章内容Harry Potter III 17:00 21:00,答案为D
Welcome to LCF Language Clubs and Music & Gym Clubs
● Learn with songs, stories and games in Fun French or Spanish Clubs ● Affordable after-school care
● Fun music & gym clubs for young children
● Learn with stories, games, movement and rhymes in Jazz-Mataz ● Phone: 02392 370863 ● Email: Joinus@lcfclubs.com
These can be taught online, at a school club or at a local LCF center. You can do it after school or lunchtime. There are also chances to teach in—school. Many schools now need LCF teachers because they know LCF provides excellent training and supplies LCF teachers with the best resources (资源).
Come on and try it yourself at our local club near your home! 17.We can _____ in Fun French or Spanish Clubs. A.have a party
B.play chess
C.make friends
D.watch movies
18. In LCF clubs, children can ______. A.join fun painting and gym clubs B.get education at school clubs only C.learn with songs, games and cooking D.learn with stories, games and movement
19.Jazz-Mataz is for children who can speak __________. A.Spanish
B.English
C.Chinese
D.French
20.If you want to join an LCF club, you’d better NOT _______. A.post a letter
C.go to the local club
B.send an email D.make a phone call
21.From the passage above, we can know ________. A.LCF is a language and science school in Canada B.LCF has language clubs and music & gym clubs C.LCF music & gym clubs can be found just online
D.LCF provides excellent training, teachers and doctors 【答案】 12.C 13.D 14.B 15.A
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库2018-2019年初中英语甘肃初三专题试卷测试试卷[9]含答案考点及解在线全文阅读。
相关推荐: