77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2017年四川眉山英语中考试题及解析(2)

来源:网络收集 时间:2018-12-06 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

Dad Dear dad, I know you think I depend on my phone too much. But I’m just using technology to help my life to be better. My phone helps me in many way. Do you remember that time when the car broke down. I sent a message to tell you that I was going to be fate. If I didn’t you would be worried about me. My phone helps me with my homework too. I can took up anything in a second. It’s really hard to be successful today if you don’t have a phone. Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends. I promise to cut back my phone use, and I won’t use it at the dinner table anymore. But giving it up for a week would be a mistake and it wouldn’t change anything in the long term. Love Frank 56.How long does Frank’s dad advise him to give up his phone?

A. For a week B. For a month C. For a year D. Forever

57. How many teenagers are addicted to the phones according to the passage? A. Thirty percent B. Forty percent C. Fifty percent D. Sixty percent 58. What does Frank think of Social media, games, and apps? A. They make him smart. B. They make him relaxed.

C. They help him makes lots of money.

D. They help him keep in touch with his friends.

59. According to the passage, Frank promises to _______________. A. use it at the dinner table B. use it at home C. spend less time on it D. give it up forever 60. What can we learn form the passage? A. Frank thinks it is a waste of to use phones.

B. Frank sometimes uses his phone to look up something. C. All teenagers depend on their phones too much.

D. Frank’s dad thinks it’s OK to check basketball scores at dinner time. 题材:观点看法 【文章大意】

这是一篇应用文。本文主要讲述Frank和父亲针对青少年是否使用手机的问题,通过书信的形式进行交流各自观点和看法。

56. A 【解析】细节理解题。由父亲给Frank的信中“Not forever, just for a week”,故选A。 57. C 【解析】细节理解题。由父亲给Frank的信中“It’s reported that fifty percent of the teenagers depend on their phones too much”,故选C。 58. D 【解析】细节理解题。由Frank给父亲的信中“Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends.”可知,“Frank认为这些都可以帮助他和朋友保持联系”,故选D。

59. C 【解析】理解归纳题。由Frank给父亲的信中“I promise to cut back my phone use, and I won’t use it at the dinner table anymore”可推断出,“Frank答应父亲以后尽量在手机上花费更少的时间”,故选C。

60. B 【解析】主旨大意题。由这两份信函可知,“Frank有时使用手机查找一些信息等”,

6

故选B。

C

Sometimes people come into your life and you know that they were sure to be there at once. They may come for some reasons teach you a lesson or help to find out who you are or who you want to become. You never know who these people maybe your classmates, neighbor, teacher, long-lost friend or even a real stranger. But you know that they affect (影响) your life in some serious ways.

Sometimes things happen to you. Maybe they seem terrible, painful(痛苦的) and unfair at that time. But later after getting over close difficulties, you may realize your further ability. Everything happens for a reason and nothing happens by chance or with good or bad luck.

The people you meet may affect or change your life, your success, your failure and create who you are. Even the bad experiences can be learned from. In fact, they are possibly the most poignant and important ones. Enjoy every day, even every moment for you may never be able to experience it again. Talk to people you have never talked to before, and really listen. You should set your sights high, try to learn more, hold your head up, tell yourself you are a great one and believe in yourself. You can make your life anything you wish. Create your own life, go out and enjoy it. 61. The people we meet ________.

A. all know where to find us B. come for no reasons

C. won’t become our neighbor D. may change us in some ways 62. From the passage, we know that bad things may help us _________. A. meet bad luck B. realize our further ability C. find no serious success D. possibly enjoy every moment 63. The underlined word “poignant” in the passage means ________.

A. 平淡的 B. 无聊的 C. D. 有害的 64. The writer’s advice is that we should _________.

A. never talk to strange people B. learn as much as we can

C. never get over difficulties D. not believe ourselves but others 65. Which is the best title for the passage?

A. Create and enjoy your life B. Hold your head up C. People you meet in your life D. Things happen to you 题材:快乐生活 【文章大意】

这是一篇议论文。有些人可能会走进你的生活,也可能会改变你的生活。这个人也许是你的同学、朋友,也许是陌生人。无论谁影响你或改变你,最终你要学会自己来创造生活。 61.D 【解析】细节理解题。由第一段最后一句话But you know that every moment they will affect (影响) your life in some serious way. 可知,“你遇到的人在某些方面会改变你”,故选D。 62. B 【解析】细节理解题。由“But later …, you may realize your further ability”可知,“会让我们认识到更大的力量”,故选B。

63. C 【解析】词义猜测题。由文意可知,“影响你的人,无论成败,对你来说都是最深刻、最重要的”,故选C。

64. B 【解析】理解判断题。由文意可知,“作者的意图是要我们都要尽可能多地去学习”,故选B。

7

65. A 【解析】主旨大意题。由全文内容可知,我们要学会自己创造生活。故选A。

第二节 补全短文 (共5小题,每小题2分,满分10分)

阅读下面短文,根据短文内容,从短文后的A—E选项中选出适当的选项补全短文,使短文完整、通顺

Have you heard about “Survival (生存) Holidays”? ____66___ Now about 1, 000 companies are allowed to take children into the great outdoors with no parents following.

Why do people like “Survival Holidays”? It is because they think being close to nature is important to children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. ____67____

Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Children need more free time to play. ____68____. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities under the control of adults, but children don’t know what to do when they are in trouble. Even something like crossing a small river or falling down seems very terrible to them.

__69__ Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay cool in different times. Some have learned how to keep safe. ___70____ All these skills will help them a lot in their lives. A. Many people think the survival activities are important to children. B. So “Survival Holidays” gives them an important change. C. Others have learned how to work in a team. D. “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities. E. They also need to live and learn by themselves. 66. _______ 67. ________ 68. _________ 69. ________ 70. __________ 题材:文化教育 【主旨大意】

本文主要介绍“Survival Holiday”是给孩子提供接近大自然,培养孩子独立生存能力。 66. D 由第一段第一句问句可知,紧接着是对“Survival Holiday”的具体介绍。故选D。 67. B 由上句可知,“城里的孩子只会看电视、玩游戏”,所以“Survival Holiday”给孩子接近大自然提供机会,故选B。

68. E 由上句“Children need more free time to play”可知,“孩子还需要自己学习和生活”,故选E。

69. A 由上下文联系可知,“很多人认为Survival activities对孩子们来说非常重要”,故选A。 70. C 由上下文联系可知,“一些孩子已经学到怎样自我保护,有些孩子还学会了怎样小组合作”,故选C。

第II卷

第一节 短文填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填入短文空格中,使短文意思正确,通顺,每词限用一次。

easy use different find of make because teach much woman With the development of society, our language is also changing. Have you ever found that our Chinese words such as tofu, zongzi and erhu are in English? More and more Chinese words are making a big ___71___ to the English language, Maybe the reason is that there are too

8

___72___ Chinese people studying or speaking English.

A study says a lot of Chinese words are collected in the English dictionary every year. For example, the Chinese word chenguan (city petrol officer )—you can ___73____ it in Baidu Dictionary.

The Oxford English Dictionary now has about 1, 000 words of Chinese origin (根源), such as taikoman (an astronaut from China).

These years, The Wall Street Journal (华尔街日报) used the word dama (Chinese pinyin for “big mother”) to describe those middle-aged Chinese __74___ leading the world’s gold market.

Han Baochen is a famous language ___75___ at Beijing Foreign Study University. He said, “___76___ Chinglish doesn’t mean Chinese words are trying to take the place __77__ English words. That’s only ___78___ we can’t find the right words in English to say the meaning in Chinese.”

In fact, the mixing of the two language ___79___ it easier to learn a second language. A 24-year-old Canadian Lisa said, “My mom can’t speak any Chinese, but she tries to remember nihao (hello) by knee and hao. In this way, she can __80___ say some Chinese words. 题材:科普常识

71. different 72. many 73. find 74. women 75. teacher 76. using 77. of 78. because 79. makes 80. easily

B卷(满分20分)

第四部分 写作(共两节,满分20分)

第二节 完成句子(共5小题,10小空,每空1分,满分10分)

根据汉语提示完成句子,一空一词(包括缩写词) 81. 目前,大象面临巨大的危险。

So far, the elephants are _____ great _________. 82. 当她长大了,她想要当一名工程师。

She wants to be an engineer when she _______ _______. 83. 我盼望收到你们所有人的来信。

I look forward to _________ _________ all of you. 84. 在老师的帮助下,约翰取得了很大的进步。

With the teacher’s help, John _________ great _________. 85. 毫无疑问,母爱是世界上最伟大的爱。

_________ _________, the greatest love in the world is the love of a mother.

81. in; danger 82. grows up 83. hearing from 84. made; progress 85. Without doubt

第三节 书面表达(共1题,满分10分)

你喜欢骑自行车吗?你听说过共享单车(shared bikes)吗?(共享单车:即有需要的人通过扫描单车二维码,就可租骑的一种共享自行车。)现学校的“Focus”栏目就共享单车这一话题。向我们征集稿件。请根据以下提示,以“shared bikes”为题,写一篇短文。 要点提示:在眉山,有许多共享单车,且越来越受欢迎。

原因:1. 骑单车花钱少;出行方便。 2. 有更少的污染。 3. 有益于健康。 问题:1. 到处停放,难以保持城市整洁。 2. 弄坏单车;甚至偷走或带回家。 具体要求:1. 所写内容必须包括上面提示的所有要点,可适当发挥。 2. 词数:80词左右,开头已给出,不计入总词数。

9

3. 文中不得出现考生本人姓名及所在学校的名称。

Shared Bikes

Do you like riding bikes? Have you ever heard of shared bikes?_______________________ ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 话题分类:健康生活 One possible version:

Do you like riding bikes? Have you even heard of shared bikes? In Meishan, there are so many shared bikes, and they are becoming more and more popular with people.

Now more and more people enjoy riding bikes instead of cars to make short journeys in cities. Because riding bikes is very convenient and costs less money. It can not only keep the city’s environment clean, but also can be good for our health. But in our life, it causes some problems as well, such as some people put them everywhere and make the city in a mess. Some people broke them, and even stole them away.

I think if the government should take some actions to deal with these problems, and will make the city become more and more beautiful.

10

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库2017年四川眉山英语中考试题及解析(2)在线全文阅读。

2017年四川眉山英语中考试题及解析(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/346993.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: