t_customs.Firstly,banquets are usually held in private rooms in restaurants which have been reserved for the purpose.Guests will be met at the door and led to the banquet room where they will be guided to their places.Occasions are rare when guests sit where they please.Secondly,while at banquets,guests don’t begin to eat until the host raises his chopsticks.And it’s rude to stop eating in the middle of a banquet.Drinking also takes an important place during a Chinese banquet.As a Chinese saying goes,“There is no banquet without wine.” Banquets always begin with a toast,with the host expressing his welcome.Finally,when the last dish is finished,the banquet has officially ended.Generally,the host will say goodbye to everyone at the door and stay longer to pay the bill.
I hope what’s mentioned above might be helpful to you.Thank you for listening.
答案精析
第36练 政治与经济类(三) 高考高频单词与短语识记排查
跟踪训练
Ⅰ.1.representative 2.affected 3.starving 4.resistance 5.quantities
Ⅱ.6.D [句意为:地球上20%的人无法喝到清洁的饮用水。right 权利,右边;supply供应;experience经验,经历;access机会,权利。have no access to无法使用。故选D。] 7.D [consequence结果;construction建设;consideration考虑;conscience良心。根据句意选D项。]
8.D [第一空为固定搭配at a loss,意为“不知所措”;第二空word此处意为“消息”,不可数名词,因此前面不加任何冠词。句意为:当这位驾驶员得知他由于超速而被禁驾的消息时,不知所措。]
9.C [句意为:Dina,奋斗了几个月,想找个做女服务员的工作,最后在当地一家广告社谋到了一个职位。因Dina与struggle之间为逻辑上的主谓关系;且struggle发生在took之前,故用现在分词的完成形式作定语。]
10.C [考查名词辨析。句意为:在那时,我们都试图保持一个紧缩的预算,为了经济生存把支出降到最低。burden负担;identity身份;budget预算;schedule时间表。由句意可知选C项。]
阅读能力与写作能力专练
Ⅰ.
语篇解读 本文是一篇记叙文,介绍了美国旧金山海湾地区是一个计算机技术行业很发达的地区,而硅谷更甚。但是那里的慈善事业不怎么兴盛,后来在一些捐赠者的带领下,硅谷也慢慢变成了一个慈善事业很兴旺的城市。 1.D [细节理解题。根据第二段第三句“He is also the founder of Salesforce.com,a computer services company in San Francisco...”可知他是Salesforce.com的创始人,故选D。]
2.C [细节理解题。根据第三段第六、七句“But an increasing number of people appearing
on the list of top donors are younger than 40 years of age.Benjamin Soskis says that is something new.”可知,硅谷捐赠最多的捐赠者都很年轻,故选C。]
3.B [标题归纳题。根据第一段最后一句“But the area has not always been associated with charity(慈善).”可知,硅谷刚开始并不怎么注重慈善事业,又根据最后一段最后一句“I think it’s fair to say that charity is now a part of the Silicon Valley identity.”可知,硅谷慢慢变成了一个注重慈善事业的地区,由此可判断这篇文章主要讲的是硅谷的慈善事业的改变,故选B。]
语篇解读 本文主要讲了作者在律师的帮助下拿回了被旅店不良职员侵占的钱。但最终作者并未得到这笔钱,而是给了律师。 4.A [细节理解题。根据第一段提到的“I didn’t want to carry too much money with me,so I asked the desk clerk to put a hundred-dollar bill in the safe for me.”可知我不想随身携带太多的现金,因此要求前台职员把钱放到保险箱里,故选A项。]
5.B [细节理解题。根据第四段中律师所说的话“I saw this gentleman give you a hundred-dollar bill.If you don’t return it immediately,I’ll be forced to call the police.”可知前台职员害怕被警察抓去坐牢,所以归还了作者的第一个一百美元。故选B项。]
6.A [细节理解题。根据倒数第二段提到“The clerk realized he had been cheated,so he gave me back the first hundred-dollar bill.”可知职员归还了第一次的钱,可见作者还没有损失钱;但根据最后一段提到“He said,‘Oh,don’t thank me.That will be a hundred dollars,please.’”可知律师再向我要100美元,故选A项。]
7.C [标题归纳题。作者讲述在旅店遇到不良职员,不归还他的钱,作者在律师的帮助下,拿回了属于自己的钱,在作者感谢律师的时候,律师的回答出乎作者的预料,故C项更符合文意。]
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说教育文库江苏专版高考英语总复习微专题训练第36练政治与经济类三(2)在线全文阅读。
相关推荐: