77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

福师1009考试批次《大学英语(2)》考试复习题参考答案(3)

来源:网络收集 时间:2019-02-21 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

正确答案:A

解析:通读全文,可知作者在对美国人和其他国家的人的说话方式进行比较。美国人喜欢开门见山,直奔主题,中国人和日本人则比较含糊其辞,所以正确答案为A。

3 A typical American seems to be____________to a typical Japanese. A. sensitive and rude

B. insensitive but not rude C. sensitive instead of rude D. insensitive and even rude 正确答案:D

解析:此题可参考文章第三段最后两句话,其含义为“美国人尊重?直奔主题?的人,但同样的人在日本人看来却很可能显得感觉迟钝,甚至粗鲁”,所以正确答案为D。

4 Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. You are expected to state your idea clearly when speaking to an American. B. Telling stories to express their ideas is a traditional way of Africans. C. Japanese often imply their disapproval with polite words.

D. Chinese and Japanese languages are hard to understand because they are not clear. 正确答案:D

解析:此题需要选择一个错误的说法。文章告诉我们美国人喜欢直奔主题,所以选项A正确。文章第三段第二句说“非洲人的传统是通过讲故事来表达他们头脑里的思想”,故选项B正确。第三段后半部分比较了美国人和日本人的表达方式,后者喜欢委婉礼貌地表达自己的看法,故选项C也正确。文章最后一段说汉语和日语的特点是模糊,但并没有说很难理解,可知选项D与文章内容不符,所以正确答案为D。

5 A conclusion can be made that____________.

A. Americans and Africans cannot communicate satisfactorily B. Africans and Japanese cannot communicate satisfactorily

C. Misunderstanding may arise when Americans communicate with Chinese D. Chinese and Japanese will certainly get on well with each other 正确答案:C

解析:此题为推论题。选项A意为“美国人和非洲人不能进行满意的交流”;选项B意为“非洲人和日本人不能进行满意的交流”;选项D意为“中国人和日本肯定好相处”,这三个选项的共同问题是文中并没有充分的证据来支持它们。选项C意为“美国人和中国人交流时可能会出现误解”,这是根据文章中谈到的两种文化的差异得出的结论,所以正确答案为C。 (2)

Your success in your studies will also depend upon your motivation(动机). This need or desire to achieve a certain goal can make the difference between success and failure. Motivation can come from two sources:from inside of you or from outside of you. In the first case,motivation comes from your hopes and expectations,from your desire to do something or to be someone. Study purposes that result from personal inner desires are individual,and various. If you have not already done so,you should think carefully about what you hope to gain from your studies,and why. You should set a goal and direct all your study efforts toward reaching it. A goal of this kind is important because it will determine the direction and degree of your motivation for study.

Not everyone is highly motivated from within and no one is continuously motivated from within. Fortunately there is another source of motivation:from outside. In education the most obvious kind of outside motivation is grades. For many students,course grades are an immediate,short-range motivation for study. This is one of the reasons for

examinations and grades,but they must not become a goal in themselves. Grades help to motivate you from day to day,but they are only small,artificial steps to your ultimate goal. It would be wrong to set grades as your only ambition.

A textbook like this cannot provide you with motivation;that must come from yourself. But as an encouragement,it is useful to know that good study habits depend upon good motivation. And good study habits are important because they help you get more done in less time. It is not a matter of how much you study;more important is how well you study. 6 Inside motivation comes from____________. A. your need and desire

B. your hopes and expectations

C. your desire to do something or to be someone D. both B and C 正确答案:D 解析:此题问的是内部动机的来源,这可从文章第一段第四句得出答案,所以正确答案为D。 7 Study purposes____________. A. are different from person to person B. are personal inner desires C. share some common points D. should be carefully made 正确答案:A

解析:根据文章第一段第五句话,即“因个人内心渴望而产生的学习目的是有个人特点的、多种多样的”,可知正确答案为A。

8 If you haven't set a goal in your studies,____________. A. you will most probably become a failure B. you will never be a good student

C. you may lose direction and lack motivation D. you won't have good study habits 正确答案:C

解析:根据文章第一段最后一句话,即“树立这种目标很重要,因为它会决定学习的方向和动机的强弱程度”,可知如果你不树立学习目标,就有可能迷失方向和缺乏动机,所以正确答案为C。

9 According to the passage,why are examinations and grades necessary in education? A. Because they can make the difference between success and failure. B. Because they can motivate many students to study harder.

C. Because they can check what you have gained from your studies. D. Because they are small,artificial steps to an ultimate goal. 正确答案:B

解析:此题问的是教育中为什么需要考试和分数。文章第二段告诉我们,不是所有的人都有强烈的内部动机,也没有人能够始终保持内部动机,但幸好还有外部动机。对许多学生来说,考试分数是一个直接的、短期的学习动机,学生会为了得高分而努力学习,所以正确答案为

B。

10 If you want to be an efficient learner,you must____________. A. have clear study purposes

B. be always motivated from both inside and outside C. set grades as your ambition D. have good study habits 正确答案:D

解析:根据文章最后一段第三句话,即“好的学习习惯很重要,因为它们能帮助你在较少的时间里学会更多的东西”,可知正确答案为D。

(3)

Although America is such a huge country,traveling is really very quick and easy. There are three ways to get across the country without a car:planes,trains and buses. Air travel is the most expensive of the three but in many ways the easiest and most comfortable. There are hundreds of flights a day crossing the country,and it is easy to make a reservation(预订). Traveling by train is cheaper than by airplane. But it costs more than by bus and there are few passenger(旅客)trains. On the trains there are dining cars and bars where meals are served quickly. If you are spending the night on the train you can pay for a \which is a small room with a bed and a toilet. The most inexpensive way to travel is by bus. There are fast bus services between cities,for example,the Greyhound Bus Service. You can buy special tickets that allow you unlimited travel for a certain period of time. In this way you can stop along the way to visit the places that interest you most.

If you need to travel long distances frequently,however, you'll have to decide which way is the most suitable for you.Hardly anyone can positively enjoy sitting in a train for more than a few hours. It is almost impossible to take your mind off the journey. Reading is only a partial solution. During the day,sleep comes in snatches(瞬间). At night,when you really wish to go to sleep,you rarely manage to do so. Inevitably you arrive at you destination almost exhausted. Long car journeys are even less pleasant,for it is quite impossible even to read. On motorways you can,at least,travel safely at high speeds,but the greater part of the journey is spent on narrow,bumpy roads that are crowded with traffic.

By comparison,trip by sea offers a great variety of civilized comforts. You can stretch your legs on the spacious decks(甲板),play games,swim,meet interesting people and enjoy good food. However,if the sea is rough,you are likely to get seasick. Even if you travel in ideal weather,sea journeys take a long time.

11 If you want to travel easily and comfortably,you should choose to go____________. A. by sea B. by plane C. by train D. by bus 正确答案:B

解析:根据文章第一段第三句话,即“空中旅行是三种旅行方式中从许多方面来看都最容易、

最舒服的”,所以正确答案为B。

12 Compared with air travel,traveling by train____________. A. is cheap but comfortable B. is not so easily available

C. offer better and quicker meals

D. requires you to pay for a \ 正确答案:B

解析:此题是比较空中旅行和火车旅行。根据文章第一段第四句和第六句话可知,国内航班每天都有成百上千架次,但客运火车却很少有,所以正确答案为B。

13 Which of the following is the advantage of bus service? A. It's the cheapest and least comfortable way of traveling. B. It allows passengers to travel between different cities.

C. It sells special tickets that make it convenient for passengers to take. D. It travels safely at high speeds. 正确答案:C

解析:根据文章第一段最后四句话可知,乘客在乘坐汽车旅行时,还可以购买那些允许在一定期限内无限次乘坐的特殊车票,以便沿途在有意参观的地方下车,所以正确答案为C。 14 The second paragraph mainly talks about____________. A. the way of traveling you had better choose

B. what you can do on your journey to kill the time

C. reading and sleep on your journey when you travel by train and by bus D. the disadvantages of traveling by train and by bus 正确答案:D

解析:此题问的是文章第二段的段落大意。第二段第一句提出如果要频繁地进行长途旅行,必须选择一种最适合自己的方式;然后谈到坐火车长途旅行的种种弊端;接着又说到坐长途汽车更不舒服,所以正确答案为D。

15 Which of the following is NOT mentioned about trip by sea? A. You can find more space to stretch yourself. B. You have different choices to enjoy yourself.

C. You should have enough time and prepare for seasickness. D. You should never travel in bad weather. 正确答案:D

解析:文章最后一段谈海上旅行,其中提到了宽敞的甲板、丰富的活动,也提到了容易晕船和航行速度慢,即前三个选项都是提到了的,所以正确答案为D。 本大题考核知识点:参见P178-180

二、语法与词汇:40%

1 If he had worked harder, he ____________the exams.

A. must have got throughB. would get throughC. would have got throughD. could get through 正确答案:C

解析:此句是典型的普通虚拟语气,与过去事实相反,从句是had+动词过去分词,主句是would/should/could/might+have +动词的过去分词,因此正确答案为C。句子的意思是:“如果他过去要是再努力点的话,也许就可以通过考试了。”

2 I wish I____________longer this morning, but I had to get up and come to class. A. could have sleptB. sleptC. might have sleptD. have slept 正确答案:A

解析:此句是wish型虚拟语气,即wish引导的宾语从句中的虚拟语气,表示与过去事实相反,构成是had + 动词过去分词 或 could have + 动词过去分词,因此正确答案为A。句子的意思是:“我希望今天早晨我可以多睡一会儿,但是我不得不起床去上课。”

3 ____________right now, she would get there on Sunday.

A. Would she leaveB. If she leavesC. Were she to leaveD. If she had left 正确答案:C

解析:此句是省略型虚拟语气,省略了非真实条件句中的if,并把从句中的助动词提前,即were,should和had提前置于句首,因此正确答案为C。句子的意思:“如果她立即离开,她也许在周日能到达那里。”

4 It is vital that enough money____________to fund the subject. A. be collectedB. must be collectedC. is collectedD. can be collected 正确答案:A

解析:此句是“坚决要命”型虚拟语气,即名词性从句(包括主语从句、宾语从句、表语从句和同位语从句)中的虚拟语气。句中的动词、名词和形容词若表示“重要的、必要的”,则名词性从句中的谓语动词要用虚拟语气的形式,即“should + 动词原形”的形式(should可省略)。vital意为“极其重要的,必不可少的”,即本句为“It is + 形容词 + that引导的主语从句”的结构,因此正确答案为A。句子的意思是:“为这个课题筹集足够的资金是非常重要的。” 5 That tree looked as if it____________for a long time.

A. hasn't wateredB. hadn't been wateredC. didn't waterD. wasn't watered 正确答案:B

解析:此句是as if(as though)引导的让步状语从句,其虚拟语气的谓语动词只有两种形式:如果主句的谓语动词是现在时,则从句中的谓语动词用过去时;如果主句的谓语动词是过去时,则从句中的谓语动词用过去完成时。本句中主句的谓语动词是looked,因此正确答案为B。句子的意思是:“那棵树看上去很长时间没有浇过水了。” 1-5考核知识点:虚拟语气,参见P178-180

6 Word has come____________some guests from Canada will visit our school. A. whatB. thatC. whether D. when 正确答案: B

解析:这是一个典型的同位语从句,当出现某些抽象名词,如news,fact,belief,idea,suggestion,advice,word等,并需要具体说明这些名词所包含的内容时,通常会用同位语从句,一般由连词that和whether引导。而本题中的同位语从句需要一个不充当任何成分的连接词来引导,所以只有that正确。这句话的意思是:“一些加拿大来宾要来参观我们校园的消息已经传开了。”

7 ____________the old man's sons wanted to know was ____________the gold had been hidden.

A. That ... whatB. What ... whereC. What ... thatD. That ... where 正确答案:B

解析:此句是名词性从句在句中作主语,而从句中缺少宾语成分,只有连接代词what具有“什么”的意思,所以能够排除选项A和D。而且,根据句意,第二个空格处要选择表示方位的连接词where。这句话的意思是:“这个老人的儿子想知道金子藏在了哪里。” 8 He told me the news____________our team had won the game.

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库福师1009考试批次《大学英语(2)》考试复习题参考答案(3)在线全文阅读。

福师1009考试批次《大学英语(2)》考试复习题参考答案(3).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/zonghe/483819.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: