and became an emergency room physician in Izhevsk,the small city where she was raised.
“I loved the science of medicine,”she says today,“but being a doctor was very hard.I saw things people don't normally see—women giving birth in the street,people getting drunk and killing someone.”Medications were scarce,making it very difficult to treat those in need.After her wedding,Irina chose not to complete the extensive retraining needed to continue her medical career in the United States.After briefly pursuing modeling she took a public relations job.Then,a few years ago,she watched a man at a party make a balloon into the shape of a dog.
Irina was soon attracted.She purchased balloons and began practicing on the sidewalks,experiencing creative energy she hadn't felt since childhood art class.Observers challenged her to create all kinds of figures.And with each piece,she improved her technique.Now,Irina says,“There's nothing I can't make.”
Many years ago,Irina's husband,Wes,was ill at home.“But he is a very philosophical,wonderful man,”Irina says.“It makes him so happy that I have found something that makes me happy.”Thanks to her new career,she is able to support them both,performing an average of five events weekly and earning as much as appearance.
“Irina's a wonder,”says Marlene Berg,chief development officer for the Florida Heart Research Institute.“She created these phenomenal sculptures,one after the other,and turned the evening into magic.”
【解题导语】 艾里娜高中毕业后到医学院读书,后来成为一名重症室的内科医生。由于不堪严重的社会现象,她婚后辞职,在一次偶然的机会里她被美丽的气球所吸引,并最终以此为职业,取得了成功。 26.Which of the following jobs didn't Irina take up? A.Doctor.
B.Model. D.Engineer.
2,000 per
C.Public relations.
答案:D [细节理解题。除了曾经干过医生外,由第二段After briefly pursuing
modeling she took a public relations job可知,还干过模特和公关工作。] 27.At last Irina became interested in balloon art because ________. A.she loved to be so when she was young B.she wasn't excellent as a high school student C.it was very difficult to be a doctor D.she saw a man performing only by chance
答案:D [细节理解题。由第二段Then,a few years ago,she watched a man at a party make a balloon into the shape of a dog和第三段Irina was soon attracted可知是因为一个偶然的机会使得她对气球艺术产生兴趣。]
28.Wes was happy when he was ill at home because ________. A.his wife can make money for him B.his wife was happy to do something C.he married a woman with many abilities D.he was a very philosophical,wonderful man
答案:B [推理判断题。由第四段It makes him so happy that I have found something that makes me happy可知丈夫为妻子找到了自己愿意干的事而高兴。] 29.Which of the following statements is NOT true according to the passage? A.At Irina's time the medical condition was very poor. B.After Irina's wedding she continued her medical career. C.Irina can earn about
10,000 weekly by performing balloon.
D.Irina is very popular for making the world wonderful.
答案:B [判断推理题。由第二段After her wedding,Irina chose not to complete the extensive retraining needed to continue her medical career in the United States可知婚后没有继续从事医疗事业;第二段说明医疗条件很难;第四段performing an average of five events weekly and earning as much as
2,000 per appearance可以推算每周
可挣10,000元左右;最后一段可知她使这个世界变得神奇。]
30.The underlined word “phenomenal” in the last paragraph means ________. A.impressive C.peaceful
B.beautiful D.unique
答案:A [推理判断题。根据上下文可以判断该词的意思应该是“印象深刻的”。]
百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说综合文库【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 2 Period 4((2)在线全文阅读。
相关推荐: