77范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

财务会计英语 练习及答案ch03(3)

来源:网络收集 时间:2020-04-03 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:或QQ: 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。点击这里给我发消息

Chapter 3—The Matching Concept and the Adjusting Process

19. The balance in the office supplies account on June 1 was $5,200, supplies purchased during

June were $2,500, and the supplies on hand at June 30 were $2,000. The amount to be used for the appropriate adjusting entry is a. $4,500 b. $2,500 c. $9,700 d. $5,700

ANS: D DIF: 4 OBJ: 03

20. What is the proper adjusting entry at June 30, the end of the fiscal year, based on a prepaid

insurance account balance before adjustment, $15,500, and unexpired amounts per analysis of policies, $4,500?

a. debit Insurance Expense, $4,500; credit Prepaid Insurance, $4,500 b. debit Insurance Expense, $15,500; credit Prepaid Insurance, $15,500 c. debit Prepaid Insurance, $11,500; credit Insurance Expense, $11,500 d. debit Insurance Expense, $11,000; credit Prepaid Insurance, $11,000

ANS: D DIF: 4 OBJ: 03

21. The entry to adjust for the cost of supplies used during the accounting period is

a. Supplies Expense, debit; Supplies, credit b. James Smith, Capital, debit; Supplies, credit c. Accounts Payable, debit; Supplies, credit d. Supplies, debit; credit James Smith, Capital

ANS: A DIF: 3 OBJ: 03

22. A business pays weekly salaries of $20,000 on Friday for a five-day week ending on that day.

The adjusting entry necessary at the end of the fiscal period ending on Thursday is a. debit Salaries Payable, $16,000; credit Cash, $16,000 b. debit Salary Expense, $16,000; credit Drawing, $16,000

c. debit Salary Expense, $16,000; credit Salaries Payable, $16,000 d. debit Drawing, $16,000; credit Cash, $16,000

ANS: C DIF: 4 OBJ: 03

71

Chapter 3—The Matching Concept and the Adjusting Process

23. The balance in the prepaid insurance account before adjustment at the end of the year is $10,000.

If the additional data for the adjusting entry is (1) \year is $8,500,\applicable to a future period is $1,500,\

a. the debit and credit amount for (1) would be the same as (2) but the accounts would be different

b. the accounts for (1) would be the same as the accounts for (2) but the amounts would be different

c. the accounts and amounts would be the same for both (1) and (2)

d. there is not enough information given to determine the correct accounts and amounts

ANS: C DIF: 4 OBJ: 03

24. The difference between the balance of a fixed asset account and the related accumulated

depreciation account is termed a. historical cost b. contra asset c. book value d. market value

ANS: C DIF: 2 OBJ: 03

25. The adjusting entry to record the depreciation of equipment for the fiscal period is

a. debit Depreciation Expense; credit Equipment

b. debit Depreciation Expense; credit Accumulated Depreciation c. debit Accumulated Depreciation; credit Depreciation Expense d. debit Equipment; credit Depreciation Expense

ANS: B DIF: 3 OBJ: 03

26. As time passes, fixed assets other than land lose their capacity to provide useful services. To

account for this decrease in usefulness, the cost of fixed assets is systematically allocated to expense through a process called a. equipment allocation b. depreciation c. accumulation d. matching

ANS: B DIF: 1 OBJ: 03

72

Chapter 3—The Matching Concept and the Adjusting Process

27. The net income reported on the income statement is $90,000. However, adjusting entries have

not been made at the end of the period for supplies expense of $2,700 and accrued salaries of $1,300. Net income, as corrected, is a. $87,300 b. $90,000 c. $88,700 d. $86,000

ANS: D DIF: 2 OBJ: 03

28. The entry to adjust the accounts for wages accrued at the end of the accounting period is

a. Wages Payable, debit; Wages Income, credit b. Wages Income, debit; Wages Payable, credit c. Wages Payable, debit; Wages Expense, credit d. Wages Expense, debit; Wages Payable, credit

ANS: D DIF: 3 OBJ: 03

29. The supplies account has a balance of $1,000 at the beginning of the year and was debited

during the year for $2,800, representing the total of supplies purchased during the year. If $750 of supplies are on hand at the end of the year, the supplies expense to be reported on the income statement for the year is a. $750 b. $3,550 c. $3,800 d. $3,050

ANS: D DIF: 3 OBJ: 03

30. A company purchases a one-year insurance policy on June 1 for $840. The adjusting entry on

December 31 is

a. debit Insurance Expense, $350 and credit Prepaid Insurance, $350 b. debit Insurance Expense, $280 and credit Prepaid Insurance, $280 c. debit Insurance Expense, $490, and credit Prepaid Insurance, $ 490. d. debit Prepaid Insurance, $720, and credit Cash, $720

ANS: C DIF: 4 OBJ: 03

31. If the prepaid rent account before adjustment at the end of the month has a debit balance of

$1,600, representing a payment made on the first day of the month, and if the monthly rent was $800, the amount of prepaid rent that would appear on the balance sheet at the end of the month, after adjustment, is

73

Chapter 3—The Matching Concept and the Adjusting Process

32.

33.

34.

35.

36.

a. $800 b. $400 c. $2,400 d. $1,600

ANS: A DIF: 3 OBJ: 03

Depreciation Expense and Accumulated Depreciation are classified, respectively, as a. expense, contra asset b. asset, contra liability c. revenue, asset

d. contra asset, expense

ANS: A DIF: 2 OBJ: 03

The type of account and normal balance of Accumulated Depreciation is a. asset, credit b. asset, debit

c. contra asset, credit d. contra asset, debit

ANS: C DIF: 2 OBJ: 03

The type of account and normal balance of Unearned Rent is a. revenue, credit b. expense, debit c. liability, credit d. liability, debit

ANS: C DIF: 2 OBJ: 03

Data for an adjusting entry described as \a. Wages Expense and credit Wages Payable b. Wages Payable and credit Wages Expense

c. Accounts Receivable and credit Wages Expense d. Drawing and credit Wages Payable

ANS: A DIF: 3 OBJ: 03

Supplies are recorded as assets when purchased. Therefore, the credit to supplies in the adjusting entry is for the amount of supplies a. that are in the ending balance b. purchased 74

Chapter 3—The Matching Concept and the Adjusting Process

37.

38.

39.

40.

41.

c. used

d. either used or remaining

ANS: C DIF: 2 OBJ: 03

If there is a balance in the prepaid rent account after adjusting entries are made, it represents a(n)

a. deferral b. accrual c. revenue d. liability

ANS: A DIF: 2 OBJ: 03

If there is a balance in the unearned subscriptions account after adjusting entries are made, it represents a(n) a. deferral b. accrual c. drawing d. revenue

ANS: A DIF: 2 OBJ: 03

The general term employed to indicate an expense that has not been paid and has not yet been recognized in the accounts by a routine entry is a. capital b. deferral c. accrual d. inventory

ANS: C DIF: 2 OBJ: 03

The cost of office supplies to be used in future periods is ordinarily shown on the balance sheet as a(n) a. capital b. asset

c. contra asset d. liability

ANS: B DIF: 2 OBJ: 03

Which of the following is an example of a prepaid expense? a. Supplies

b. Accounts Receivable c. Unearned Subscriptions

75

百度搜索“77cn”或“免费范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,免费范文网,提供经典小说教育文库财务会计英语 练习及答案ch03(3)在线全文阅读。

财务会计英语 练习及答案ch03(3).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印 下载失败或者文档不完整,请联系客服人员解决!
本文链接:https://www.77cn.com.cn/wenku/jiaoyu/930314.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2008-2022 免费范文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ: 邮箱:tiandhx2@hotmail.com
苏ICP备16052595号-18
× 注册会员免费下载(下载后可以自由复制和排版)
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注册会员下载
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信: QQ: